Signal Conditioning

Signal Conditioning

ICP DAS (Industrial Control Products Data Acquisition System) is een bedrijf dat gespecialiseerd is in industriële automatisering, datacquisitie en besturingsproducten. Ze bieden een scala aan signaalconditioneringsoplossingen die zijn ontworpen om te worden gekoppeld aan verschillende sensoren en signaalbronnen die vaak voorkomen in industriële omgevingen. Signaalconditionering houdt in dat een signaal op zo'n manier wordt aangepast dat het nauwkeurig kan worden gemeten of verwerkt door dataacquisitiesystemen of besturingsapparaten.


ICP DAS signaalconditioneringsproducten omvatten doorgaans:


1. Signaalconditioners: Deze apparaten worden gebruikt om analoge signalen van sensoren te wijzigen, zodat ze voldoen aan de invoereisen van dataacquisitiesystemen of controllers. Signaalconditioners kunnen functies uitvoeren zoals versterking, filtering, isolatie en linearisatie.

2. Transmitters: Transmitters worden gebruikt om sensorignalen om te zetten in een gestandaardiseerd uitgangssignaal, zoals 4-20 mA of 0-10 V, voor transmissie over lange afstanden zonder significante signaaldegradatie.

3. Isolatiemodules: Isolatiemodules bieden elektrische isolatie tussen de ingangs- en uitgangssignalen, waardoor gevoelige apparatuur wordt beschermd tegen elektrische ruis, aardlussen en spanningspieken.

4. Voltage-/stroomomzetters: Deze apparaten converteren spanningssignalen naar stroomsignalen of vice versa, waardoor compatibiliteit tussen verschillende soorten sensoren en dataacquisitiesystemen mogelijk is.

5. Temperatuurtransmitters/-omzetters: Speciaal ontworpen voor temperatuurmeettoepassingen, converteren deze apparaten signalen van temperatuursensoren (zoals thermokoppels of RTD's) naar een vorm die geschikt is voor verwerking door dataacquisitiesystemen.

6. Versterkers voor rekstrookjes: Versterkers voor rekstrookjes worden gebruikt om rek of kracht te meten door de kleine elektrische signalen te versterken die worden gegenereerd door rekstrooksensoren.


ICP DAS biedt een verscheidenheid aan signaalconditioneringsproducten die zijn afgestemd op verschillende industriële toepassingen, waaronder productie, procesbesturing, milieumonitoring en meer. Deze producten zijn doorgaans ontworpen om betrouwbaar, robuust en geschikt te zijn voor gebruik in zware industriële omgevingen. Bovendien kunnen veel van hun signaalconditioneringsapparaten eenvoudig worden geïntegreerd met andere ICP DAS-producten of automatiseringssystemen van derden, waardoor flexibiliteit en schaalbaarheid worden geboden om te voldoen aan de behoeften van diverse industriële toepassingen.

To Top